Splashh @ Rotown, Rotterdam

Stiekem maakte de jonge Britse band?Splashh?met ‘All I Wanna Do’ één van de leukste nummers van vorig jaar. Toch vielen ze nog niet heel erg op, maar gelukkig waren daar dit jaar concerten op het nieuwe Nederlandse festival?Best Kept Secret, en deze week in Ekko, Utrecht, en Rotown, Rotterdam. Deze laatste twee concerten zijn gepland na de release van hun debuutplaat ‘Comfort’, en daarom staat er vanavond in Rotown een handjevol fans vooraan mee te zingen met alle nummers die ze van die plaat spelen.

Splashh

Toch is de zaal vanavond nog verre van gevuld, wat toch wel erg jammer is. Splashh is zo’n band die perfect past bij een volle, warme zaal, maar vanavond mist die sfeer die bij een concert als deze hoort. Het lijkt de band vanavond gelukkig niet te storen, want die weten de nummers van hun album allemaal prima over te brengen. Toch lijkt de band vanavond geen moment écht te kunnen overtuigen. Het kan liggen aan de halflege zaal, maar de ietwat statische houding van de bandleden zal er zeker ook iets mee te maken te hebben. Zanger Toto Vivian en gitarist Sasha Carlson wisselen tussen de nummers door af en toe wat woorden met het publiek, maar verder toont de band eigenlijk weinig enthousiasme. Vooral de bassist en de drummer lijken er vanavond eigenlijk gewoon weinig zin in te hebben.

Splashh

Met het spelen van ‘All I Wanna Do’, ontegenzeggelijk het bekendste nummer van de band, aan het einde van de set, lijkt de band het concert energiek af te willen sluiten. Helaas lijkt het publiek ook op dit nummer niet te reageren op de manier waarop de band had gehoopt. Als dan ook nog eens de gitaar van Carlson halverwege het nummer niet meer fatsoenlijk lijkt te werken blijkt dat de band het concert ook met het bekendste nummer van de band niet meer te redden is.

Splashh

Toch was het concert vanavond geen moment echt slecht. De band wist hun nummers prima live te spelen, maar maakte gewoon geen moment écht veel indruk. Het concert miste één of meerdere duidelijke pieken, die ook met de beste nummers niet werden bereikt. Toch kijken we uit naar een volgend optreden in ons land, want in de juiste setting zou dit viertal ons zomaar eens kunnen verrassen. Aan hun muziek zal het in elk geval niet liggen, want ‘Comfort’ is simpelweg één van de fijnste gitaarplaten van het jaar.

Splashh