Parquet Courts – Tally All The Things That You Broke

Parquet-Courts-Tally-All-The-Things-That-You-Broke-120x120(EP – What’s Your Rupture?)?Veel touren loont. Vorig jaar had nog niemand van het Brooklynse?Parquet Courts?gehoord, inmiddels wordt dit scherpe punkrock kwartet in binnen- en buitenland omarmd. Over het dit jaar door een groter label uitgebrachte?Light Up Gold?deden in kleine kringen al positieve verhalen de ronde. Maar met hectische liveshows op De Wereld Draait Buiten, Metropolis en enkel clubshows ging het balletje echt rollen. Live worden er al een poosje nieuwe nummers gespeeld, waarvan er nu een aantal te vinden zijn op de?Tally All The Things That You Broke?EP staan.

?Waar op het debuut veel songs stonden van om en nabij de minuut, staat op deze?EP het langste nummer dat Parquet Courts ooit schreef. ‘He’s Seeing Paths’ is bijna acht minuten lang. Het is typisch Parquet Courts, met een neiging tot experimenteren in de vorm van een rinkelende telefoon, potten en pannen en veel gitaargefriemel. In het vijf minuten durende ‘The More It Works’ vinden we meer van dat gitaarexperiment. Tegen het einde van dit puike liedje horen we overstuurde en rondzingende gitaren die een aanslag lijken te plegen op je gehoor.?Nee dan ‘You’ve Got Me Wonderin’ Now’ of ‘Descend’, twee nummers die alle Parquet Courts-fans op prijs zullen stellen. Korte, harde, no-nonsense punkrock volgens het boekje.

?De koek ?is?voor Parquet Courts?dus zeker nog niet op. Toch knalt deze EP er net wat minder lekker uit dat het materiaal van het debuut.?De rauwe energie en opwinding ontbreekt. De productie is oppervlakkiger, en de nummers zijn minder ‘in your face’. Dit komt voornamelijk doordat het gefriemel op de gitaren zijn doel voorbij schiet en de vaart uit de verder prima liedjes haalt.?In recente interviews kondigde de band aan dat we op korte termijn ook een nieuwe plaat kunnen verwachten. Deze EP bewijst opnieuw dat dit iets is om naar uit te kijken. Hoewel we de liedjes dan wel?graag weer wat scherper en vitaler horen.