Celeste – Animale(s)

images

(Album – Denovali) De Franse band Celeste heeft de tijd genomen voor de opvolger van Morte(s) Nee(s). Die rust is aan de ene kant goed, want het zorgt?ervoor dat Animale(s) verfrissend klinkt. Aan de andere kant had de band?misschien iets te weinig druk want het album meandert nogal.

De vergelijking met Cult of Luna is nog steeds een logische, logge sludge voert namelijk de boventoon maar de black metal is bijna geheel op de achtergrond verdwenen en heeft plaats gemaakt voor langere nummers waarin drone-effecten in verwerkt worden. Dat is even wennen, zeker om Celeste dit nog niet helemaal onder de knie heeft. Het Franstalige dubbelalbum Animale(s) is met zeventig minuten wat aan de lange kant, zo aan het begin van de tweede schijf hadden er best wat nummers mogen sneuvelen.

Ondanks de speelduur is het opnieuw een kwalitatief sterk album dat de band misschien eindelijk eens dezelfde aandacht laat krijgen als bijvoorbeeld Amenra.