John Talabot – DJ-Kicks

John Talabot - DJ-Kicks(Album – !K7)?Vorig jaar kwam de Spaanse producer John Talabot met zijn debuutalbum, gevuld met house en elektronische muziek. Op de redactie van ROAR E-zine viel ?IN goed in de smaak en ook elders scoorde Talabot hoge ogen. Deze positieve kritieken leidden ertoe dat Talabot werd benaderd door platenlabel !K7 om een DJ-Kicks-album in elkaar te zetten. Een DJ-Kicks-album bevat een lange reeks nummers die vloeiend in elkaar overlopen en neemt het gevoel van de dansvloer mee naar de huiskamer. Sinds 1995 is de DJ-Kicks reeks een succes, dus we zijn nieuwsgierig hoe John Talabot het er vanaf brengt.

Volgens eigen zeggen heeft Talabot op zijn DJ-Kicks-album geprobeerd te laten horen wat zijn invloeden zijn, waar hij vandaan komt en welke mensen en nummers hij bewondert. Daarnaast is het gebruikelijk dat een artiest een niet eerder uitgebrachte track invoegt in de mix. Dit heeft Talabot ook gedaan, en wel met ‘Without You’ en ‘Sideral,’ waarbij laatstgenoemde een samenwerking is met Axel Boman, een Zweedse dj/producer. ‘Without You’ is meteen een van de beste nummers in de mix, eentje die dromerig begint en met een diversiteit aan elementen en stemklanken meteen een plekje in je muziekhart verovert.

De mix begint echter niet met ‘Without You’, maar met ‘Journey To The Center Of The Sun,’ een nummer van de Amerikaanse dj North Lake. Het is een perfecte track om het album mee te beginnen, aangezien het een rustig nummer is en de luisteraar zo een beetje in kan komen. Daarnaast is te horen dat Talabot hier inspiratie uit haalt, gezien de gelijkenis met de verscheidenheid aan muziekelementen die gebruikt wordt. Met weinig moeite weet Talabot het tweede nummer hierin over te laten lopen en dit gemak is op het gehele – 75 minuten durende – album terug te horen. Hierbij weet de Spaanse producer het voor de luisteraar spannend te houden door elke keer opnieuw het tempo op- en af te bouwen. De beat versterkt en verzwakt en is hierdoor op de juiste momenten extra intens.

Praten over hoe goed dit album is, is een beetje zoals praten hoe goed een dj was op een specifieke avond in die ene club. Je had er waarschijnlijk bij moeten zijn. In het geval van een DJ-Kicks-album is het natuurlijk heel simpel om de ervaring te kunnen meemaken. En dat is voor een house-liefhebber toch wel aan te raden. De flow van dit album is perfect, de setlist verveelt geen enkel moment en iedere nieuwe luisterbeurt ontdek je weer nieuwe elementen en details. Aangezien het niet zijn eigen nummers zijn krijgt de plaat net geen vijf sterren, maar Talabot bewijst zeker wederom een kei te zijn in zijn genre.

?