Sophie Hunger @ Rotown. Rotterdam

Het einde van het jaar nadert, lijstjes worden samengesteld en het jaar opgemaakt. Sophie Hunger zou zomaar voor wat opschudding kunnen zorgen in desbetreffende lijstjes. De Zwitserse bracht in 2006 haar eerste album uit, sindsdien zijn er vier albums aan het lijstje toegevoegd. Artiesten uit Zwitserland, wij kennen er eigenlijk niet veel. Na een korte Google-zoektocht lijkt het vooral het metal- en hardrockgenre te zijn wat goed vertegenwoordigd is in Zwitserland. En natuurlijk de folklore, maar daar wagen wij ons niet aan. De muziek van Sophie Hunger is een combinatie van ?folk, rock en jazz. Ook op vocaal gebied kan ze niet goed kiezen en zingt in vier verschillende talen.

img_4448

Het optreden vanavond kent veel ingetogen momenten, vooral het nummer ‘Z’lied vor Freiheitsstatue’ torent boven alles uit. Maar ook met een elektrische gitaar kan Hunger prima uit de voeten. Mooi is te zien dat, hoewel het natuurlijk een Sophie Hunger-feestje is (je bent singer-songwriter of je bent het niet), ook haar begeleidingsband ruim aan bod komt. Vooral op de wat meer naar de jazz-neigende nummers krijgen drummer en pianist de vrije hand.

img_4476

Wij waren er bij voor een fotoverslag en moeten na vanavond toegeven dat ook wij in ons lijstje moeten gaan schrappen. Wat een dame en wat een kwaliteit.