Jaarlijst 2013: Natasja ter Voert

Nils Frahm - Spaces

  1. Nils Frahm – Spaces
  2. Unknown Mortal Orchestra – II
  3. Phosphorescent – Muchacho
  4. Tegan and Sara – Heartthrob
  5. Radical Face – The Family Tree: The Branches
  6. Vienna Teng – Aims
  7. Savages – Silence Yourself
  8. Lucius – Wildewoman
  9. Fuck Buttons – Slow Focus
  10. Suuns – Images du Futur

Zijn dit de?beste albums van 2013? Waarschijnlijk niet. Maar zijn dit de albums waar ik in 2013 het meest van genoten heb? Zeker wel. Veel pop uiteraard, van het slimme (Vienna Teng), klassieke (Lucius) en soms ook van het onbeschaamde (Tegan and Sara) soort. Een beetje krautrock (Suuns), een beetje post-punk (Savages), twee grote warme knuffels van albums (Unknown Mortal Orchestra en Radical Face). Daarnaast nog de meesterwerkjes van Phosphorescent en?Fuck Buttons.?Maar uiteindelijk blijkt?Nils Frahm wederom heer en meester van mijn lijstje, deze keer met zijn meesterlijke live-album?Spaces. Mocht je hem nog steeds niet gezien hebben: je mist iets. Echt.