Jaarlijst 2013: Remco Brinkhuis

unknown-mortal-orchestra-300x300

  1. Unknown Mortal Orchestra – II
  2. Sigur Rós – Kveikur
  3. Kurt Vile – Wakin On A Pretty Daze
  4. Iceage – You’re Nothing
  5. Phosphorescent – Muchacho
  6. Lightning Dust – Fantasy
  7. Fuck Buttons – Slow Focus
  8. Atoms For Peace – Amok
  9. Son Lux – Lanterns
  10. Burial – Rival Dealer (EP)

Kurt Vile blijft met Wakin On A Pretty Daze ‘cool to the limit’ en verdient daarmee de derde plaats. Sigur Rós is na het tegenvallende Valtari uit 2012 met Kveikur terug op het hoogste niveau en staat daarmee terecht op de tweede plaats.

De live sensatie van 2013 is zonder twijfel Unknown Mortal Orchestra: vijf keer wist de band rond frontman Ruban Nielson erg veel indruk te maken. Wat een geweldig gitarist is Nielson, de Jimi Hendrix van deze tijd. Als je een? kwalitatief hoogwaardig album als II uit kunt brengen en dit live nog beter kunt vertolken, dan verdien je de titel: “beste album van 2013”.