Jaarlijst 2013: Lieneke Voerman

chvrches-the-bones-of-what-you-believe

  1. CHVRCHES – The Bones Of What You Believe
  2. Stromae – Racine Carrée
  3. Hadouken! – Every Weekend
  4. Lorde – Pure Heroine
  5. Agnes Obel – Aventine
  6. Protest The Hero – Volition
  7. Rudimental – Home
  8. Ellie Goulding – Halcyon Days
  9. Maria Mena – Weapon In Mind
  10. Letlive. – The Blackest Beautiful

Dit jaar staan er aardig wat albums in mijn top tien die ook in de hitlijsten zijn terug te vinden. Lorde, Rudimental, Ellie Goulding en Stromae zijn de vier artiesten waar ik geen genoeg van kon krijgen, ondanks dat je ermee werd doodgegooid op de radio. Naar het debuutalbum van Chvrches heb ik lang uitgekeken en dat bleek terecht. Voor de rest een paar bekende namen, die de eer hoog hebben weten te houden: Protest the Hero, Agnes Obel en Maria Mena.

Wat betreft liveshows heeft Hadouken! veel punten gescoord met hun optreden op Sziget. Daar heb ik trouwens ook erg genoten van Seeed en Alex Clare, wiens albums ik dit jaar ook veel heb geluisterd. Deftones was dit jaar het toppunt van jeugdsentiment, met het optreden in de Oosterpoort.

In mijn volgende jaarlijstje hoop ik Stromae, Agnes Obel en Maria Mena te kunnen noemen tussen de beste liveshows. Zij staan voor begin 2014 op de kalender.