Hawthorne Heights – Zero

download (3)(Album – Bertus)?Misschien vindt je ze heel leuk, of heb je er een hekel aan. De zoetige poppunk van?Hawthorne Heights scoort goed bij de kids en dat zal niet anders zijn met?Zero,?die drie jaar na Skeletons uit verschijnt.

De band uit Ohio doet vrijwel meteen denken aan Dashboard Confessional met het wat kleffe ‘Skeletons Remain’ en ‘Memories Of Misery’. Voeg daar een beetje de pit van Janez Dedt aan toe en we hebben de sound van deze band. ‘Darkside’ is een wat matig nummer met een zwakke tekst, waar de band?vermoedelijk een poging doet om als My Chemical Romance te klinken.

Dat is ook wel een een beetje de tendens van de verdere plaat, de band probeert veel bombastischer en grootser te klinken dan ze zijn. Wat overblijft op songs als ‘Zero’ en ‘Anywhere but here’ is een band die klinkt alsof we tien jaar terug in de tijd zijn gegaan. Dat doet de band overigens prima verder.

‘Taken By The Dark’ klinkt nog vermakelijk, ‘Strangers’ daaropvolgend is de poppunk ballad zoals we hem kennen. ‘Ghost Town’ is nog een goede song, maar samenvattend kunnen we wel stellen dat deze band eigenlijk niks nieuws weet te brengen.