Forest Fires – Animatronics

avatars-000056203822-jbh18i-t500x5001(EP -?eigen beheer) Uit het mooie, regenachtige Schotland komt de band Forest Fires.?Hun laatste ep heet?Animatronics. Hij klinkt fris, energiek en best wel lekker, dus even een verdieping.

De eerste liveshow werd gespeeld door de band in 2011. De band werd genomineerd voor de?Scottish Alternative Music Awards voor de beste nieuwkomer en speelden een live-sessie op Radio 1 (aldaar natuurlijk). Er werden wat video’s uitgebracht en een tour volgde.

Maffe riffs omlijsten het hectische ‘A.D.D.’ dat de ep opent. Een voortjakkerende ritmesectie maakt het nog een stukje meer energiek, zonder dat het onluisterbaar wordt. De melodieuze vocalen zijn hip en fris. Denk een beetje aan Panic At The Disco! in hun vroege dagen. Dan zit je ongeveer goed. ‘It’s Only Life’ neemt even gas terug. nagalmende klanken zorgen voor het juiste stadion ballade-effect. De gevoelige snaar wordt dus ook even geraakt.

‘Sinking Ship’ is weer lekker funky en wars van traditioneel geluid. Falsetto-vocalen en een juist stukje distortion geeft hier de sound van? de begindagen van Muse aan de band. ‘Patterns’ pakt diezelfde gitaarklanken op, maar blijft wat meer aards. De song blijkt een lekker lange te zijn met een volle sound en een verrassend slot dat maar blijft opbouwen.

Afsluiter is ‘Spellbound’ een energieke song, waar ook weer van alles in gebeurt. Tekenend voor deze band, die een erg leuk stukje muziek speelt wat van alle markten thuis lijkt. Een aanrader.