Taking Back Sunday @ Melkweg, Amsterdam

Het is alweer even geleden dat Taking Back Sunday een Nederlandse zaal aandeed, maar de heren uit Long Island zijn terug. Met nieuwe plaat Happiness Is die over een maand uitkomt, heeft de band dan ook een goede reden.

Taking Back Sunday speelt echter louter hits en openen met ‘A Decade Under The Influence’ is niet alleen slim, het zorgt er ook voor dat de sfeer er gelijk goed in zit. Met ‘Liar (It Takes One To Know One)’ ook al vroeg in de set scoren de heren zelfs bonuspunten. Hier valt op dat het geluid lekker staat, maar dat vocalist Adam Lazzara ook niet meer de jongste is (of zat de geluidsman gewoon te slapen?).

Goed, Lazzara kan niet álles meer bijbenen, maar de rest van de band weet het geheel in erg goede banen te leiden. De band speelt vanavond als een bakkerij: alle nummers gaan erin als zoete koek. Het publiek gaat goed los, men springt en hits als ‘Cute Without The E’, ‘You’re So Last Summer ‘ en? ‘Timberwolves at New Jersey’ worden natuurlijk woord voor word meegezongen.

De band staat ondertussen zichtbaar te genieten op het podium en is oprecht blij met de opkomst. Door de toegift aan de reguliere setlist te plakken scoort de band nog meer bonuspunten. Van Happiness Is spelen de heren alleen single ‘Flicker Fade’ en het sterke ‘Beat Up Car’. Met ‘MakeDamnSure’ als afsluiter van de toegift – die geen toegift mocht zijn – komt het optreden op een sterke wijze aan zijn einde. Nog een keer weet de band te excelleren en nog een keer kan het publiek dansen. Verrassend sterke show.