Lune – Music & Sports

Lune - Music & Sports (150x150)(Album – Refune) Grote kans dat je wel eens hebt gehoord van Swedish House Mafia. De Zweedse Linnéa Martinsson, die als artiest schuil gaat onder de naam Lune, heeft ‘Leave The World Behind’ van Swedish House Mafia op geheel eigen wijze uitgevoerd. Het resultaat is een lief en pakkend nummer, waarbij de ietwat ijzige stem van Martinsson goed uit de verf komt. Diezelfde Martinsson heeft nu een eigen album, Music & Sports genaamd, vol met electropopliedjes.

De intro van Music & Sports is dromerig, vol met synthesizers en de heldere stem van Martinsson. Vervolgens wordt met ‘Tonight’, waarin Martinssons vocalen – met Zweedse tongval, denk aan Lykke Li – ondersteund ?worden door een simpele beat en wederom synthesizers, zoals het electropop betaamt. ‘Tonight’ is niet erg spannend, maar brengt een dromerige sfeer die ook op de rest van het album terugkomt.

‘Close Dance’ is een rustige track, gekenmerkt door echo’s, waarna in ‘Staning Eagle’ het tempo wat omhoog gaat en er wat beleving komt op de plaat. Ook ‘Boys ’n Roses’ heeft een prettige beat en neemt je mee in een dromerige wereld vol met electronica. Op ‘Call Me A Taxi’ is de Zweedse Alexis Weak een gastzanger, die zelfs een stukje in het Zweeds rapt. Een leuke afwisseling die een beetje pit geeft aan de plaat.

Lune heeft met Music & Sports een leuke plaat gemaakt, maar veel meer is het ook niet. Het lijkt allemaal behoorlijk veel op elkaar, waardoor je aan het einde van de plaat ook wel genoeg hebt van de bekende deuntjes en synthesizers. Iets meer pit, zoals in ‘Call Me A Taxi’ en het was meer dan een ‘wel leuke’ plaat geweest.