Aafke Romeijn – Chin. Ind. Spec. Rest.

aafkeromeijnchinindspecrest(Album – Eigen beheer)?Met een knipoog naar David Bowie, veel roze en een albumtitel die louter uit afkortingen bestaat trekt de hoes van Aafke Romeijn’s Chin. Ind. Spec. Rest. gelijk de aandacht. Anders dan voorganger Stella Must Die! is deze nieuwe plaat volledig in het Nederlands.

Het album zit onder de glitters, wat deels ?te maken heeft met de stap naar de speelse electro en de ingenieus vormgegeven liedjes. Liedjes, die niet échte liedjes zijn maar kleine kunstwerkjes. Dit zonder overigens als kleinkunst te klinken. Romeijn heeft de piano niet helemaal ingeruild voor allerhande synthesizers, gelukkig maar.

Nee, want anders hadden we het zonder het breekbare ‘Broertje’ of het meeslepende ‘Karakter’ moeten doen. Of ‘Verdwijn’, waar een lome beat de welhaast klassieke pianotonen bijna inhaalt. Op ‘A2’ krijgen de speelse synths wel de bovenhand. Een mooi steekspel.

‘Voorbeeldfunctie’ zit geniaal in elkaar. Fantastische synthlijnen die over hyperactieve beats stuiteren en een flinke lading aan samples die het geheel versterken. En dan die tekst! Ook ‘Kalashnikov’ en ‘Bint’ volgen het electropoprecept, zij het wat minder vurig.

Romeijn gokt op Chin. Ind. Spec. Rest. op twee paarden en wint. Enerzijds de rustige, meeslepende en vaak minimale, door piano gedragen tracks en anderzijds de uptempo electropopnummers vol vuur en vlam. Het is wellicht een wat gekke, vervreemdende combinatie, maar ze komt er mee weg. Het album is een van de betere Nederlandstalige platen van de laatste jaren en bevestigt andermaal de kwaliteit van Romeijn.

1 Comment

  • IK HEB EEN VIEZE BLOEDHEKEL AAN DIE 2 NUMMERS DIE IK VAN HAAR HOORDE MAAR DIE NAAM VAN DIE PLAAT IS OKIDOKI

Comments are closed.