Pariso @ ACU, Utrecht

De Britse boze mannen van Pariso zijn eindelijk weer eens in Nederland. Samen met Employed To Serve doen ze de Utrechtse ACU aan en de locals van Second Guessing mogen de avond openen. Voor de hoofdact staat deze mini-tour niet in het teken van een nieuwe plaat, het wachten is het volgende wapenfeit na Nothing Beyond Everything After en Consanguinity.

We komen binnen als Employed To Serve net aan de set begonnen is. Deze jonge Britse band is de nieuwste sensatie van het Holy Roar-label en staat ook live als een huis. De vocals van Justine Jones gaan door merg en been en ook de band blijft maar gas geven. Het is niet druk, maar de jongelingen zorgen voor een goede sfeer.

Met een instrumentale versie van Black Sabbath’s ‘Iron Man’ begint het doorgewinterde Pariso aan de set van vanavond. Het is te rustig voor een fatsoenlijke mosh, maar de voetjes gaan van de vloer. Frontman Mario Gambardella staat geen moment op het podium en ook de gitaristen staan vaker in de zaal.

Tracks van eerder genoemde platen Nothing Beyond Everything After en Consanguinity volgen elkaar in sneltreinvaart op, met de ene riff nog intenser dan de andere. Pariso zet een brute show neer en het is eigenlijk jammer dat er niet meer publiek op af is gekomen.