Tessa Rose Jackson @ P60, Amstelveen

Het is hard gegaan met Tessa Rose Jackson. Debuutplaat Songs From The Sandbox gooide hoge ogen en ook de reacties op haar optreden waren lovend. Lees bijvoorbeeld onze recensie van haar optreden in Zwolle en je weet wat we bedoelen. We waren benieuwd of ze het nog een keer kon en daarom togen we ?naar de Amstelveense P60.

De zaal staat niet ramvol, maar er heerst een fijne, gemoedelijke sfeer. In deze livesetting klinken de nummers grootser en harder in vergelijking met het materiaal op plaat. Het geheel is wat voller, een tikkeltje bombastischer zelfs, en heeft nét weer wat meer pit. Dit overigens zonder dat de bandleden hun spierballen opzichtig tonen, daarvoor is het te weinig rock en te veel folk.

En dat klinkt eigenlijk precies zo lekker als dat het hier staat. De muziek staat namelijk als een huis en Tessa en haar zeskoppige band hebben zichtbaar veel plezier. Jackson kiest haar momenten, logischerwijs de ballades, om gas terug te nemen en iets meer contact te zoeken met het publiek. Tracks als ‘Forgive Me’, ‘Where The Light Goes’ en ’20 Years’ klinken zo mogelijk nóg breekbaarder.

De vrolijke noot komt aan het einde van de set, waar de snelheid omhoog gaat en er nog meer dansjes van stal gehaald worden. Ook de tijd tussen de reguliere set en de toegift verstrijkt in sneltreinvaart, zo gejaagd klinkt de band aan het einde. Waar het optreden in Zwolle minimalistischer en sfeervoller was, klinkt het geheel hier in Amstelveel wat grootser en bombastischer. En ondanks dat beide shows totaal anders zijn, flikt Tesse Rose Jackson het dus gewoon weer. Fantastisch optreden.