Death of Lovers – Buried Under a World of Roses

images(EP – Deathwish) Na een tour samen besloten leden van Whirr en Nothing vier nummers als side-project Death of Lovers op te nemen. De EP Buried Under a World of Roses is een gevarieerde plaat geworden waarin geen klakkeloos knip- en plakwerk op voorkomt.

Het klinkt namelijk niet als Whirr of Nothing, maar je hoort wel dat het om dezelfde mensen gaat. Death of Lovers is minder melodieus en grijpt veel meer terug op de jaren tachtig-gothsound dan op noise en shoegaze. Luister maar eens naar de geweldige opener ‘Cold Heaven’, drums van lood, droeve elektronica en ?Domenic Palermo die maar blijft vragen “Who played this joke on us?” Samen met het titelnummer (en single) is dit het beste dat de band heeft voortgebracht.

Maar de vier nummers verschillen onderling ook stevig. Afsluiter ‘The Blue of Noon’ laat je kalm wegzakken in een muzikale trip, terwijl ‘Shaken’ meer de My Bloody Valentine kant opgaat met de elektronica als leidraad.

De EP is te kort, maar er staat geen enkel saai stuk op. Tevens is het door de variatie een goede gateaway-band voor mensen die wel eens willen weten waarom shoegaze weer helemaal hip lijkt te zijn.