Moss @ Club Ziggo, Amsterdam

Geregeld worden in Club Ziggo aftershows georganiseerd voor grote broer Ziggo Dome, maar ook eigen evenementen zijn aan de orde van de dag. Zo stonden onlangs Rina Mushonga, Go Go Berlin én Moss in het kleine zaaltje van de kabeltelevisieboer.

Rina Mushonga bracht onlangs haar debuutalbum The Wild, The Wilderness uit, een sterk geproduceerde topplaat. Live zet ze de nummers nog sterker neer, want wat een puike band heeft ze om zich heen verzameld zeg. Soundwise klinkt het allemaal nóg diverser, wat natuurlijk ook zo zijn nadelen heeft: Soms is het even zoeken naar een duidelijke lijn. Als Mushonga hier iets meer over kan waken (lees: nog meer de baas kan zijn over haar band), kan ze het wel eens heel ver schoppen.

Na een korte pauze is het tijd voor het Deense Go Go Berlin, een nog onbekende band in het Nederlandse clubcircuit. De heren hebben zich heel erg bezig gehouden met hun styling, waardoor je je af kan vragen hoe écht de band is. Deze styling sluit namelijk nét iets te goed aan op hun jaren zestig- en zeventig-rock. Live is de band redelijk te behappen, tracks van debuutplaat New Gold (vooral ‘On The Run’? en ‘Shoot The Night’) zijn zelfs redelijk sterk te noemen, maar de heren moeten uitkijken dat hun uiterlijk niet teveel een gimmick wordt.

Nee, dan Moss. De band van frontman Marien Dorleijn wordt al jaren als één van de beste bands die ons land rijk is gezien, en de vier heren maken vanavond weer eens duidelijk waarom. Moss, met nieuwe plaat We Both Know The Rest Is Noise op zak,?onderstreept niet alleen haar kwaliteit maar ook haar diversiteit: Van ingetogen naar lang en experimenteel en van toegankelijk naar groots en rockend. Het viertal is eigenzinnig en zet een fantastische sfeer neer. Moss is te gek.