Brand New @ Hedon, Zwolle

“Was losing all my friends. Was losing them to drinking and to driving. Was losing all my friends, but I got them back.” Zo opende Brand New het uit 2006 afkomstige prachtplaat The Devil and God are Raging Inside Me met ‘Sowing Seasons (Yeah)’. Zo moet het voor de band ook gevoeld hebben toen de heren voor het eerst sinds lange tijd weer op de planken stonden voor een Nederlandse show.

De vier heren, al staan er later tijdens de show nog twee (tour)muzikanten op de bühne, openen de show in de Zwolse Hedon echter met ‘Vices’ van hun laatste plaat Daisy. Gelijk is te merken dat het qua geluid meer dan snor zit in deze vernieuwde zaal, niet in de laatste plaats doordat de band snaarstrak speelt.

Over de dito lichtshow raakt men niet uitgepraat, en toegegeven: er komt bij vlagen heel erg veel licht de zaal in. Het publiek eet uit de handen van de band, maar dat komt omdat de band in topvorm is vanavond. Niet alles lukt, halverwege de show zijn een aantal schoonheidsfoutjes op te merken, maar verder gaat de band als een trein. Om een cliché van stal te halen: Brand New rockt als een tiet.

Dat zeer zeker, maar klein minpuntje is toch dat The Devil and God are Raging Inside Me er met vijf tracks behoorlijk karig er vanaf komt én dat we lang moeten wachten op materiaal van deze plaat. Pas bij de veertiende song van de avond is het hier tijd voor, maar we kunnen niet alles hebben natuurlijk. Al lijkt het alsof vanaf dan zowel band als publiek nogmaals opleven, met als hoogtepunt het spelen van ‘Jesus Christ’ en ‘Degausser’ achter elkaar. Fantastische band.

1 Comment

  • Vond persoonlijk het geluid ERG tegenvallen (stond rechts net onder het balkon), de zang van de gitarist stond te hard waardoor Jesse vaak weg viel. Overigens klonk het regelmatig vals. Heb Brand new door de jaren meerdere malen gezien, maar vond dit veruit het slechtste optreden van allemaal. Overigens was de show op Groezrock dan wel weer strak en goed, dus of het nu aan het geluid lag of de band weet ik dan niet.

    Wel vind ik het jammer dat ze niet IETS meer uit de ondertussen al bijna 10 jaar oude songs halen! Verder wordt het tijd voor een nieuw album 😉

Comments are closed.