2 Years To Apocalypse – Dawn

Door Maartje Buise 10 mei 2014 Reacties staat uit voor 2 Years To Apocalypse – Dawn

2ytadawn(EP – Eigen beheer) Het Nederlandse metalcore-gezelschap 2 Years To Apocalypse leek na de prima singles ’12/21′ en ‘Archetypes’ op sterven na dood. Ze speelden tijdens de eerste show van The Charm The Fury, trokken eventjes gelijktijdig op en verdwenen vervolgens uit het zicht. De ene vocalist werd er uitgeknikkerd, in de luwte werd voormalig roadie Nan Damhuis toegevoegd en het volwaardige debuut is in alle rust in elkaar gezet.

Dat Damhuis nog nooit een microfoon in zijn handen had gehad voor aanvang van dit avontuur, is nauwelijks te horen op Dawn. De band wordt vooruit gestuwd door die andere vocalist: Ilah van der Haas. Met haar combinatie tussen clean en scream zorgt ze voor lucht in de nummers. Het maakt prima tracks zoals ‘Behemoth’, met óók nog eens Daan Nieboer van 18 Miles op gastvocalen, enorm catchy.

Maar ook op eigen kracht redt het Amsterdamse vijftal zichzelf prima. Het geluid leunt meer richting metal en is wat logger dan die eerder genoemde, andere metalcoreband uit Mokum. Dat de vergelijking zich opdringt is niet zo gek, er is weinig output aan bands binnen dit genre in ons koude Nederland. En er is altijd ruimte voor meer. Zeker als het allemaal zo goed in elkaar zit als op Dawn. 2 Years To Apocalypse mag dan minder vies zijn, bruut is het zeker. Luister tweede track ‘The Absolutionist’ maar eens. Helemaal gratis. Dit is een EP waar boven alles belofte uit spreekt. De band staat momenteel elk weekend op de planken, wordt hier steeds comfortabeler in en kan eigenlijk alleen maar vooruit. En dat met zo’n dijk van een debuut op zak.

Je kunt geen reactie achterlaten.