Bane – Don’t Wait Up

Door Niels de Bruijn 14 mei 2014 Reacties staat uit voor Bane – Don’t Wait Up

Bane(Album – Equal Vision Records) Bane houdt er mee op, wat intens jammer is. De band speelde een originele vorm hardcore en wist zeker begin van deze eeuw op een behoorlijk grote fanschare te rekenen. Met Don’t Wait Up sluit de band haar carrière af.

Op de laatste nummers die Bane uitbracht klonk de band al weer een stukje feller dan op het voorgaande album, The Note. De band houdt dit vast en weet daarmee misschien een hoop oude fans terug te winnen met het Give Blood geluid. Aaron Bedard, de goedgemutste, pokdalige zanger weet opnieuw te verbazen met zijn intelligente teksten. Dat is dan ook zijn sterkste kracht. Gecombineerd met felle nummers, waarin te horen valt dat de band zich er niet makkelijk vanaf wilde maken met hun laatste, maakt dit Don’t Wait Up tot een ijzersterke plaat. Luister maar eens naar het verschil in het vijf minuten lange ‘Calling Hours’, dat alle kanten van Bane’s stijl hardcore weet te belichten of het snellere ‘What Awaits Us Now’ en het is bitterzoet dat deze band ermee stopt. Zoals het bij een hardcoreplaat hoort doen ook andere mensen hun duit in het zakje. Pat Flynn (Have Heart), Walter Delgado (Rotting Out), David Wood (Down to Nothing/Terror) en Reba Meyers (Code Orange Kids) doen mee op het eerder genoemde ‘Calling Hours’.

Don’t Wait Up is geen grensoverschrijdende hardcore. Maar de zwanenzang hakt er wel keihard in. Jammer dat de band stopt maar dit is een prachtig einde.


Je kunt geen reactie achterlaten.