Lake Street Dive @ Paard van Troje, Den Haag

Ondergetekende kwam voor het eerst in aanraking met het Amerikaanse kwartet Lake Street Dive via NPR’s ‘bands you should have known in 2013’. Altijd intrigerend zulk soort lijstjes, vooral als ze aan het einde van het jaar gepubliceerd worden. Dat speelt in op de, ik-wil-niets-missen-mentaliteit van de mens. De blijdschap was dan ook groot toen de aankondiging van een optreden in het Paard van Troje daar was. In eigen land brak het viertal door na een YouTube-video van het Jackson 5-nummer ‘I Want You Back’, in ons land moet die doorbraak nog komen maar na vanavond concluderen wij dat dat niet lang meer kan duren.

img_9865

De stem van zangeres Rachel Price doet ons denken aan die van Etta James; warm, krachtig en getemperd. Zo’n stem waar je als een blok voor valt. Ook wat betreft presentatie weet Price zonder enkele moeite het publiek om de vinger te winden. Met zo’n krachtige frontvrouw is het voor de rest van de band hard werken om op te vallen.

Hoewel de carrière van de band nog niet zo lang in de lift zit bestaat Lake Street Dive (vernoemt naar een straat in, de thuisbasis van oprichter Mike Olson, Minneapolis) al meer dan een decennium. Dit is af te zien aan het optreden. Op het podium een goed op elkaar ingespeelde band die zich op hun gemak voelen bij elkaar en op het podium.

Nummers die er vanavond uitspringen zijn het prachtige ‘Just Ask’, welke begint met een krachtige uithaal van Price. Het openingsnummer en titeltrack van hun laatste album ‘Bad Self Portraits’, vrolijk, zomers, met prachtige samenzang tussen Price en contrabassist Bridget Kearney. En ‘Let Me Roll It’ waar we Price zien op gitaar en Olson op trompet.

Wij waren er vanavond bij voor een fotoverslag.