Impericon Progression Tour @ Melkweg, Amsterdam

Door Jeffrey Zweep 23 mei 2014 Reacties staat uit voor Impericon Progression Tour @ Melkweg, Amsterdam

Nog geen maand na Groezrock is het voor de liefhebber opnieuw smullen geblazen. In de Oude Zaal van de Melkweg staan maar liefst vijf bands op de bill van de Impericon Progression Tour: Breakdown of Sanity, I Killed The Prom Queen, The Devil Wears Prada, Caliban en headliner The Ghost Inside.

De eerste twee bands slaan we vakkundig over en dus komen we halverwege de set van The Devil Wears Prada de zaal binnen. De zaal staat ramvol en dat is onbegrijpelijk, want de veelkoppige band schotelt het publiek een bijzonder zwakke set voor. Muzikaal gezien is het niet te pruimen, de breakdowns zijn allesbehalve sterk en de synths klinken ontzettend blikkerig. Dan hebben we het nog niet over de vocalen gehad, deze zijn van een ongehoord laag niveau.

Het Duitse Caliban maakt het er allemaal niet beter op. Dit vijftal lijkt zo van de set van een Oostblok b-film af te lopen, maar het ergste is dat de band ook zo klinkt. Vocalist Andreas D?rner playbackt een grootdeel van de tracks en spreekt het publiek tussen de songs toe met een onverstaanbaar accent. Muzikaal gezien is het allemaal niet meer zoals het geweest was, de mix van slechte metalcore, dito stadionrock en slechte catchy vocalen maakt popmetal van het geheel.

Gelukkig is daar The Ghost Inside. Met? ‘Engine 45’ weet het vijftal er goed in te klappen en gelijk is de toon gezet. Het publiek beweegt gelijk meer en eindelijk is er plek voor stagedivers. Waar deze bij de eerste bands gebleven waren is een raadsel, maar tijdens de Amerikaanse headliner staan er ineens meerdere tegelijk op het podium.

De setlist is een goede doorsnede van de discografie van de bands, tracks van de laatste twee platen Get What You Give en Returners wisselen elkaar af en debuutplaat Fury and the Fallen Ones word gelukkig niet overgeslagen. De band is op dreef, vocalist Jonathan Vigil is goed bij stem en het geluid is lekker, een groot contrast met de voorgaande bands. The Ghost Inside hoeft maar even te ecceleren om zich tot beste band van de avond te kronen, maar zowel band als publiek genieten zichtbaar tijdens deze show.

Je kunt geen reactie achterlaten.