Scott & Charlene’s Wedding @ Rotown. Rotterdam

Het openingsnummer van het Australische Scott & Charlene’s Wedding (vernoemt naar de best bekeken aflevering van de Australische serie Neighbours) voelt wat tekenend aan voor de avond. Zanger Craig Dermody zet in met ‘Rejected’ en met zo’n dertig man publiek voelt dat ook wel een beetje zo aan. De garage-rock van het viertal klinkt laconiek maar nooit amateuristisch. De jengelende gitaar zorgt voor een zomerse sfeer. Waar Dermody op het debuutalbum Para Vista Social Club tegen de popcultuur en ‘suburban life’  aantrapte, staat op het tweede album Any Port In A Storm zijn verhuizing naar New York centraal.

Hoewel zo’n lage opkomst voor geen enkele band leuk is zal dit ongetwijfeld niet de eerste keer zijn dat de band voor maar een handvol mensen optreedt. Het ziet er in ieder geval niet naar uit dat het de band dwars zit. De slacker-uitvoering van nummers als ‘1993’ en ‘Gammy Leg’ wordt ironisch genoeg met precisie uitgevoerd maar doen wat inspiratieloos aan. Ze jagen in een korte tijd half hun repertoire er doorheen. De band sluit af met de Go-Betweens-cover ‘Karen’. Het voortslepende nummer bouwt langzaam op naar een climax, Dermody sputtert en het geheel doet ergens denken aan Patti Smiths uitvoering van ‘Gloria’. Heel vernieuwend is de muziek van Scott & Charlene’s Wedding niet maar als je houdt van vuige gitaren, jengelende solo’s, gemompelde vocalen en garage-rock dan is dit zeker het bandje voor jou.

Wij waren erbij voor een fotoverslag.

img_1012