Mad Caddies – Dirty Rice

caddies(Album – Fat Wreck Chords) Keep it Going is alweer uit 2007, hoog tijd voor een nieuw album van Mad Caddies? Dirty Rice is er eentje voor de fans, hoewel niet iedereen van vroeger hier trek in zal hebben.

Want de Caddies zijn wel iets van hun vlam kwijtgeraakt. ‘Love Myself’ is een uitzondering maar op de overige elf nummers heerst vooral een rustige sfeer. Third wave ska is nog maar een enkele keer van toepassing, meestal doen de mannen het nog wat rustiger aan met een hoop reggae-invloeden, hoewel ook pop en funk om de hoek komen kijken.

Keep it Going was al niet zo snel meer als het eerste werk uit het vorige millennium dus een stap als deze was te verwachten. Desalniettemin is de balans die voorheen aanwezig was nu aardig zoek en loopt de band gevaar fans van meer uptempo-nummers iets teleur te stellen. Iets maar, want Dirty Rice is kwalitatief een goed album.