Indian Summer Festival 2014: dag 2

De tweede dag van het Indian Summer Festival begint helaas wat minder zonnig, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Met onder andere Milow en De Jeugd van Tegenwoordig op het programma belooft het muzikaal gezien een mooie dag te worden. Wij beginnen de dag met De Dijk op hoofdpodium Red. (CK)

Een bont gezelschap heeft zich verzameld bij de Nederlandse mannen van De Dijk. De charmante frontman Huub van der Lubbe vermaakt de bezoekers met zijn bekende liedjes. ‘Als Ze Er Niet Is’ en ‘Dansen Op de Vulkaan’ kunnen in ieder geval rekenen op veel bijval uit het publiek. Dit gezelschap, een mix van jong tot oud, voornamelijk uit deze streek, springt en danst er op los. Van der Lubbe staat vandaag op het podium met zijn vaste gezelschap aan blazers, gitaristen en toetsenman Pim Kops. Gezien de wat hogere leeftijd van deze heren lijken ze niet helemaal tussen de hippe namen van de line-up te passen, maar toch geniet de menigte van deze Nederlandstalige popmuziek. (CK)

Door met onze kale Belgische vriend Milow. De beste man zit in deze periode in Studio Brasil van de NOS, dus een tripje naar Broek Op Langedijk was zo gepiept. Hij opent de set met ‘Learning How To Disappear’ en dat neemt hij gedurende het uur wel erg letterlijk. Erg spannend is het namelijk niet en hij lijkt ook een beetje op de achtergrond te verdwijnen. Hitje ‘You Don’t Know’ zit erg vroeg in de setlist, maar heeft een allerminst sterke uitwerking en zo slaat de sfeer wel heel snel dood. (JZ)

Ram en ramvol staat het bij Purple als de heren van De Jeugd Van Tegenwoordig aan hun show beginnen. Het is inmiddels al negen jaar geleden dat ‘Watskeburt’ uitkwam, maar het lijkt voor het publiek als de dag van gisteren. De vier heren hebben festival na festival platgespeeld, maar het lijkt erop dat deze regio nog nooit is aangedaan. Dat zorgt voor veel enthousiasme: iedereen zingt woord voor woord mee, de handen gaan de lucht in en de voetjes gaan van de vloer. En De Jeugd zelf? De heren spelen niet eens zo heel sterk, maar er was simpelweg weinig nodig om het toegestroomde publiek met zich mee te krijgen. (JZ)

De intro van Kensington doet iedereen lachen en denken aan de herinnering van de wedstrijd van het Nederlands elftal afgelopen vrijdag, deze bestaat namelijk uit het radiofragment waarin Jack van Gelder schreeuwt: ‘Wordt het zo’n dag?!’?En zo begint Kensington briljant aan hun prettige set en cre?ren ze ook nog een een saamhorigheidsgevoel. De band speelt met veel energie hun hits ‘Home Again’, ‘Streets’ en ‘Let Go’. Gitarist Casper Starreveld spreekt het publiek hier en daar toe, maar laat de muziek verder voor zich spreken. Deze rockhelden laten vanavond horen dat ze zeker op Lowlands passen, waar ze onlangs voor zijn bevestigd. (CK)

De avond gaat pas echt in bij Parov Stelar Band, die naast de Oostenrijkse dj uit zijn zeven bandleden bestaat. Na een swingende set is het tijd voor het internationale Crystal Fighters om wéér een festivalweide ‘Plage’, waarna het de eer aan Lily Allen?- die na een pauze van vijf jaar eindelijk derde plaat Sheezus gedropt heeft -?is om de 2014-editie van Indian Summer af te sluiten. Voor die tijd is er echter al een hele stroom bezoekers huiswaarts gekeerd, station Alkmaar staat namelijk al vroeg bomvol met bepakte mensen. Toch kan de organisatie met 25.000 bezoekers terugkijken op een geslaagde editie.