The Gaslight Anthem – Get Hurt

TGA Get Hurt

(Album – Island Records) Het vijfde album van The Gaslight Anthem heet Get Hurt en is helaas niet zo goed als het vorige, Handwritten. Het huwelijk van zanger en frontman Brian Fallon liep in de periode tussen beide albums op de klippen en dit is de inspiratiebron geweest voor Get Hurt.

Het album staat daarom bol van langzamere nummers, qua stijl lijkt dit meer op het side-project The Horrible Crowes hoewel er gelukkig nog genoeg typische rocknummers opstaan zoals we van de band gewend zijn, ‘Rollin’ And Tumblin’ bijvoorbeeld. Sommige van de rustigere nummers raken op exact de juiste snaar, zoals het titelnummer. Fallon weet goed hoe hij zich moet uitdrukken hoewel de teksten van de nummers weinig verschillen van het eerdere werk, ondanks de opmerking dat dit het meest persoonlijke album tot dusver zou zijn.

De nummers missen meestal of de energie of de oprechte passie die het eerdere werk van de band zo geliefd maken. Zelfs de bonustracks kunnen het niveau ditmaal niet redden. De kwaliteit van de nummers wisselt helaas sterk en daarmee is dit zeker niet zo’n topper geworden als Handwritten of de onaantastbare The ’59 Sound/Sink or Swim tandem.