St. Vincent @ Trix, Antwerpen

Annie Clark a.k.a. St. Vincent is sinds haar debuut (Marry Me) in 2007 inmiddels geen vreemde meer in het muzikale landschap. Met haar ‘artpop’ heeft ze de afgelopen jaren de nodige uithoeken verkend, waarbij ze in 2012 een alom bejubelde samenwerking met David Byrne aanging. Eind vorig jaar werd haar muzikale ontdekkingsreis beloond en ontving ze een ‘American Ingenuity Award’. Dit jaar was St. Vincent wederom terug met het nieuwe, gelijknamige solo-project St. Vincent; tot dusver haar meest toegankelijke langspeler.

Het was afgelopen maandagavond, 27 oktober, waarop we St. Vincent terug mochten verwelkomen in onze gelederen; dit keer in Trix (Antwerpen). Het lieve meisje met de zwarte krullen en grote onschuldige hertenogen, heeft deze keer plaatsgemaakt voor een eccentrieke diva die het podium ruim anderhalf uur wist te domineren met extravagante popsongs. Hoe dat eruitzag? Fotograaf Daniël De Borger was erbij en deed verslag van deze mooie avond.

St. Vincent

© Daniël De Borger