The History Of Apple Pie @ V11, Rotterdam

Door Leonie Poot en Michelle Westhoeve 2 november 2014 Reacties staat uit voor The History Of Apple Pie @ V11, Rotterdam

Wie zich deze Halloween-avond op lichtschip V11 begeeft, zou denken dat er in de buik van het schip een studentenbandje staat op te treden. Vijf kids, voor de gelegenheid getooid met zwarte en witte schmink, staan nonchalant te spelen voor zo’n veertig man. Ze drinken bier, krijgen af en toe de slappe lach en deinen heen en weer over de vloer. Maar schijn bedriegt: ondanks al deze goofiness is The History Of Apple Pie een sterke liveband.

img_8504

Kreeg eerder Best Kept Secret een geschiedenislesje, vanavond is Rotterdam aan de beurt. The History Of Apple Pie past in het straatje van bands als Yuck en The Pains Of Being Pure At Heart, en laat vanavond dan ook geen kans om eens lekker te rammelen onbenut. Vanaf opener ‘Come Undone’ zit de sfeer er lekker in, en als het geluid eenmaal goed is afgesteld, is het genieten van de shoegaze-achtige noise pop van het Londense vijftal.

img_8552

The History Of Apple Pie is een band van tegenstellingen: harde gitaren met de lieflijke en uitstekende zuchtmeisjeszang van Stephanie Min, een gitarist die de slappe lach krijgt maar daarna bloedserieus zijn instrument bespeelt, een nonchalante houding bij alle bandleden, maar toch ook enthousiasme en plezier in het optreden. Er wordt niet heel veel gecommuniceerd met het publiek, maar het is duidelijk dat hier een vriendengroep op de planken staat die vooral heel veel plezier heeft in het spelen zelf, en dat plezier straalt over op de aanwezigen.

img_8706

img_8518

Er komt vooral veel werk van nieuwste langspeler Feel Something voorbij. Het catchy ‘Jamais Vu’ is een hoogtepunt, en de drukke capriolen van gitaristen Jerome Watson en Aslam Ghauri tijdens het optreden zorgen ervoor dat het geheel ook leuk blijft om naar te kijken. In zo’n klein zaaltje, waar de meeste lichteffecten afkomstig zijn van flitsers van iPhones, zet The History Of Apple Pie zo toch nog een memorabele show neer. Zolang Rotown dit soort acts in kleinere zalen als V11 blijft programmeren, hoeft Rotterdam heus geen miljoenen te steken in een nieuw poppodium.

img_8803

Tekst: Michelle Westhoeve

Fotografie: Leonie Poot

Je kunt geen reactie achterlaten.