Lily & Madeleine – Fumes

Door Chantal Koolhaas 13 november 2014 Reacties staat uit voor Lily & Madeleine – Fumes

Lily_and_Madeleine_Fumes (115x115)(Album – Asthmatic Kitty / Konkurrent) De Amerikaanse zusjes Lily en Madeleine Jurkiewicz kwamen in 2013 onder de aandacht van Sufjan Stevens, waarna ze hun EP The Weight of the Globe uitbrachten op zijn label Asthmatic Kitty. In de tijd hierop volgend maakten de dames hun televisiedebuut op CBS en vroeg Son Lux de dames voor een bijdrage op ‘Lost It To Trying’, op zijn album Lanterns. De dames zelf maken niet zulke experimentele muziek als de eerder genoemde heren, maar blijven dicht bij de natuur met hun niets-aan-de-hand folkmuziek, te horen op hun tweede album Fumes.

Titelnummer ‘Fumes’ is tevens als eerste te horen en hiermee is de toon voor het album gezet. De zusjes Jurkiewicz hebben een fijne samenzang, waarbij ze worden begeleid door een piano en ingetogen percussie, die beide aansterken en afzwakken gedurende het nummer. Het geheel ademt een losse en ontspannen sfeer, doordat hier niet met effecten wordt gewerkt. Ook ‘Rabbit’ is nog zo onbezorgd, al gaat het tempo hier wel omhoog. De simpele gitaardeuntjes en het pakkende refrein spreken de popelementen in hun muziek aan. Ook ‘Peppermint Candy’ en ‘Cabin Fever’ zijn vrij uptempo nummers en ‘Cabin Fever’ is hiermee zelfs het fijnste nummer op het album. De zang wordt wat hoger ingezet en er zit veel afwisseling in de instrumentatie en het tempo.

Door de afwisseling van rustige en opzwependere nummers, zit het album prettig in elkaar en is deze fijn om naar te luisteren. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je van folkmuziek houdt en dat je kleine muzikale composities weet te waarderen. Er is weinig vernieuwends aan, maar het luistert goed weg en de afwisseling houdt het interessant. Veel meer is er over Fumes niet te zeggen. Het is simpelweg een aangenaam album met folkmuziek.


Je kunt geen reactie achterlaten.