Dream Police – Hypnotized

Door Jeffrey Zweep 25 november 2014 Reacties staat uit voor Dream Police – Hypnotized

DreamPoliceHypnotizedROAR(Album – Sacred Bones / Konkurrent) Dream Police, niet te verwarren met het in 1979 uitgebrachte album van Cheap Trick, is het side-project van The Men-leden Nick Chiericozzi en Mark Perro. De sound van dit project heeft weinig te maken met die van de Brooklyn-punkers en dat is absoluut te horen op eerste plaat Hypnotized.

Het debuutalbum van het duo (én een drummachine) is heel erg jam-georiënteerd en kent een flinke psychedelische inslag, mét wat disco-feels. Als je verder graaft naar het verhaal achter de plaat, dan is dat ook niet zo gek: Dream Police werd door Chiericozzi en Perro opgericht na een flinke tour met The Men en dit duo voelde zich zo creatief dat ze heel graag wilde jammen. De heren vonden elkaar door hun voorliefde voor psychrock en disco.

Helaas kon geen van het duo drummen en in plaats van The Men-drummer Rich Samis te vragen viel hun keuze op een drummachine. Het tweetal ziet deze keuze als een geheim wapen, waardoor ze zelf meer de focus op de gitaarpartijen konden leggen. Het resultaat op deze debuutplaat is helaas wat wisselvallig. Openingsduo ‘Hypnotized’ en ‘My Mama’s Dead’ hebben iets catchy’s, maar daarna is het teveel middle of the road.  Zo wordt ‘Pouring Rain’ pas interessant bij de overstuurde gitaren na zes minuten, klinkt ‘John’ als een demo en gaat afsluiter ‘Sandy’ niet echt ergens heen.

Deze debuutplaat van Dream Police heet Hypnotized, maar het hypnotiserende weet het duo niet echt waar te maken. Enkel bij het titelloze openingsnummer, ‘My Mama’s Dead’, ‘Iris’ en ‘Let It Be’ (niet te verwarren met het in 1970 uitgebrachte album van The Beatles) klinken de heren hypnotiserend. Maar op die nummers klinken de heren ook écht goed. Helaas is dat simpelweg niet vaak genoeg.

Je kunt geen reactie achterlaten.