Jaarlijst 2014: Jeffrey Zweep

upriver-undertow-e1411376816248

 

 

 

 

 

  1. Up River – Undertow
  2. The Antlers – Familiars
  3. Sleepmakeswaves – Love Of Cartography
  4. Fucked Up – Glass Boys
  5. Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra – Fuck Off Get Free We Pour Light On Everything
  6. Sisyphus – Sisyphus
  7. DNMF – DNMF (Dead Neanderthals & Machinefabriek)
  8. Run The Jewels – Run The Jewels 2
  9. Bear In HeavenTime Is Over One Day Old
  10. Old Man Gloom – The Ape Of God

Face it: vergeleken met 2013 is 2014 qua albums een stuk minder spannend, met weinig releases die er echt bovenuit stijgen of platen die na 10+ luisterbeurten toch minder belegen waren. Uiteindelijk zijn het de jonge honden van Up River (op Holy Roar) die met de nummer 1-plek aan de haal gaan: Undertow kwam al in april uit, maar ondergetekende ontdekte de plaat pas echt na het missen van de show op Incubate.

Over shows gesproken: op eenzame hoogte de beste show van 2014 was de The Fall Of Math-show van 65daysofstatic in Tivoli De Helling, gevolgd door de andere twee 65daysofstatic-shows van 2014 (Patronaat en Incubate dag 5), Dead Neanderthals’ Endless Voids (Incubate dag 7) en Mogwai (TivoliVredenburg). Verder interviewde ik Bob Mould, Eefje de Visser, Lonely The Brave, Mastodon, Son Lux en Tessa Rose Jackson, besprak ik het boek over Edward Snowden en de concertfilm van Metallica.

En in 2015 nieuwe ronde, nieuwe kansen. Volgend jaar heeft in elk geval genoeg in petto: Nieuwe platen van Faith No More, Deafheaven, Bastions en John Coffey bijvoorbeeld en debuutplaten van  SUMAC (de nieuwe band van ex-ISIS frontman en Old Man Gloom-vocalist Aaron Turner) en Employed To Serve. Looking good!

1 Comment

Comments are closed.