Jaarlijst 2014: Lieneke Voerman

imogen heap sparks front

  1. Imogen Heap – Sparks
  2. Kyla La Grange – Cut Your Teeth
  3. Alt-J – This is All Yours
  4. Fink – Hard Believer
  5. Sia – 1000 Forms of Fear
  6. Rise Against – The Black Market
  7. Lily Allen – Sheezus
  8. Lana Del Rey – Ultraviolence
  9. Tori Amos – Unrepentant Geraldines
  10. Ed Sheeran – X

Voor mij is het blijkbaar het jaar van de Girlpower. Maar liefst zes stoere wijven in mijn lijstje, met bovenaan een zangeres, of misschien beter gezegd, kunstenares die me blijft betoveren. Kyla la Grange is een waardige opvolgster. Zij staat zo hoog dit jaar, mede dankzij haar sterke liveshow in Simplon, nog niet zo lang geleden. Wat me daarnaast opvalt, wanneer ik de namen bekijk, is dat er geen enkele artiest tussen staat die ik nog niet van een eerder album kende. Tori Amos is hiervan het perfecte voorbeeld. Zij komt met haar veertiende studioalbum en bewijst dat ze op haar 51ste nog steeds mooi werk aflevert.

Wat betreft liveshows wil ik naast Kyla la Grage in Groningen, graag ook nog Protest the Hero noemen. Ondanks de wat matige sfeer hebben deze heren namelijk erg goed gespeeld in Atak. Stromae, mijn nummer twee van vorig jaar, heb ik dit jaar twee keer live mogen zien, in de HMH en op het Exit festival in Servië. Beide keren zette hij een geweldige show neer. Naast het Exit festival heb ik dit jaar Sea Dance aangedaan, waar de show van Jamiroquai erg goed was.

Op mijn kalender voor 2015 staat tot nu toe alleen Fink in de Oosterpoort. Hopelijk wordt deze gauw aangevuld!