Jaarlijst 2014: Niels de Bruijn

punch

  1. Punch – They Don’t Have to Believe
  2. Morrissey – World Peace is None of Your Business
  3. The Smashing Pumpkins – Monuments to an Elegy
  4. Lagwagon – Hang
  5. Weezer – Everything Will Be Allright in the End
  6. Bane – Don’t Wait Up
  7. Nothing – Guilty of Everything
  8. Pallbearer – Foundations of Burden
  9. Mastodon – Once More ‘Round the Sun
  10. Thom Yorke – Tomorrow’s Modern Boxes

Als Punch niet bijna gelijk na het uitbrengen van deze grind-explosie uit elkaar was geklapt was de plaat niet zo hoog geëindigd. Maar ook zonder dit nieuws is het een dijk van een album, dat beurt na beurt fris en explosief blijft aanvoelen. Helaas is het album van Bane ook hun laatste. Van Weezer en Lagwagon hoorden we in jaren weer hele toffe nieuwe nummers terwijl het jaar eigenlijk werd gedomineerd door geweldige heruitgaves als Adore van The Smashing Pumpkins (die ook met een kort nieuw album kwamen), Nick Cave and The Bad Seeds of de eerste vijf albums van Led Zeppelin. Afvallers waren onder andere Mogwai, Whirr, Bloodbath, Protestor en Thou en Old Man Gloom. Voor volgend jaar kijk ik erg uit naar de nieuwe Deafheaven en Mindset.

Qua shows staat Moz natuurlijk op eenzame hoogte, waarom zou je dan nog andere shows aanvoeren. Tivoli was voor een dag vleesvrij, was het maar vaker zo’n feest!