Jaarlijst 2014: Arthur Matze

Are you kidding me no

  1. Destrage – Are You Kidding Me? No.
  2. Land of la Bora – We Go
  3. Myrkur – Myrkur
  4. Alcest – Shelter
  5. Bohren & der Club of Gore – Piano Nights
  6. Truckfighters – Universe
  7. Lazer/Wulf – The Beast of Left and Right
  8. Yama – Ananta
  9. The Brian Jonestown Massacre – Revelation
  10. The War On Drugs – Lost In The Dream

Oké, Destrage kwam echt met absoluut het beste album van dit jaar. Jammer dat deze Italianen praktisch onbekend zijn, maar als je van Sikth, The Dillinger Escape Plan of Mr. Bungle houdt, dan kun je deze echt niet laten liggen.

Verder wil ik vooral aandacht wijden aan het feit dat 2014 echt een ongelofelijk saai jaar was in releases. Ik heb echt heel veel geluisterd en uiteindelijk kwam ik op zo’n twintig albums uit die wel leuk zijn om een keer te luisteren, maar er is er eigenlijk geen een (op Destrage na dan) waarvan ik echt onder de indruk ben. Naast die twintig waren er nog meer dan genoeg prima albums die lekker in de hitlijsten kunnen liggen, maar een echte mijlpaal was er dit jaar gewoon niet. Vandaar ook dat deze top tien eigenlijk geen echte top is, maar meer een rijtje van albums die je wel eens zou kunnen luisteren, mocht je daar zin in hebben.

Toch is het misschien leuk te weten dat Land of la Bora de broer is van Limp Bizkit-gitarist en Black Light Burns-frontman Wes Borland, en We Go is een heerlijk zomers feelgood EP’tje. Recht daar tegenover staat Myrkur, een Deens model dat in haar eentje sferische black metal maakt. Verder moet ik nog even noemen dat ik Ananta van Yama pas net heb geluisterd, maar ik was er flink van onder de indruk, en dat voor een bandje uit Tilburg. The Brian Jonestown Massacre staat er eigenlijk alleen maar tussen omdat die op Down The Rabbit Hole echt heeeeeel erg vet waren, maar hun discografie was te groot om helemaal te luisteren, dus ik heb dit album maar een paar keer herhaald.