Youp van ‘t Hek – Sorry!

youp-van-t-hek-sorryYoup van ‘t Hek wist afgelopen jaarwisseling van alle programma’s de meeste kijkers aan de buis te kluisteren met zijn oudejaarsconference. Zoals gewoonlijk werd niets of niemand gespaard en werden de uithoeken van humor en verdriet aan de lopende band opgezocht. De columns die als basis voor de inhoud van deze oudejaarsconference fungeerden, verschenen in het NRC en om het makkelijk te maken zijn deze gebundeld in Sorry! Met deze titel biedt Youp zijn excuus aan voor iedereen die de afgelopen jaren heeft gezegd dat hij weer eens te ver was gegaan met zijn uitspraken..

Scherp, origineel, eigenzinnig, humoristisch, gevoelig. Het zijn clichés om de verhalen in Sorry! te duiden. In het handzame bundeltje wordt geschreven over de belangrijkste sportmomenten, zoals de Olympische Spelen en het WK voetbal, tot de oorlog in Syrië en de vliegramp van vlucht MH17. Politici, leden van het koningshuis, BN’ers en domoren die de boel voor een grote groep mensen hebben verpest – en dat in sommige gevallen nog steeds doen – gaan allemaal voor de bijl. Het ene moment valt een lach niet te onderdrukken, het volgende moment vraag je je af in wat voor land en op wat voor wereld we leven. En dat is precies het gevoel dat Youp al decennia lang bij mensen weet op te roepen.

Sorry! is niet alleen leuk om te lezen, het is ook een verkapt jaaroverzicht van augustus 2013 tot en met augustus 2014. En voor iets minder dan een tientje hoef je hem zeker niet te laten liggen.

Uitgeverij: Thomas Rap
Aantal pagina’s: 224
ISBN: 9789400403987