OK Go @ Paradiso, Amsterdam

Door Leonie Poot en Saskia Naafs 13 februari 2015 Reacties staat uit voor OK Go @ Paradiso, Amsterdam

Er wordt wel eens gezegd dat de hoogtijdagen van de muziekvideo ver achter ons liggen. Maar als iemand deze kunstvorm levend houdt, dan is het wel het Amerikaanse viertal OK Go. Hun kleurrijke video’s met perfect gesynchroniseerde choreografieën in oude pakhuizen, op loopbanden of op drones, zijn op YouTube goed voor honderden miljoenen views.

img_2041

Hoe blijft zo’n visueel ingestelde band overeind op een ouderwets podium met beperkte bewegingsruimte, vraag je je af. Wonderbaarlijk goed, zo blijkt. Al meteen bij openingsnummer ‘Upside Down & Inside Out’, van hun nieuwe plaat Hungry Ghosts, worden de twee confettikanonnen aan weerszijden van het podium ingezet. Een trucje dat ze zo om het nummer zullen herhalen, want ja, als die dingen er dan toch staan, kun je ze maar beter gebruiken.

img_2060

Het resultaat is dat de jonge concertgangers vooraan enkeldiep in de witte papiertjes staan. Het levert lang na het laatste nummer nog veel ‘sneeuwpret’ op, eindeloze selfie-mogelijkheden en een spoor van witte sliertjes rondom het Leidseplein.

img_2072

De vrolijke popmuziek van OK Go doet denken aan The Flaming Lips en Franz Ferdinand. Net als deze bands zetten ze live een feestje neer, met een constante energie en aanstekelijke opgewektheid. Deze band krijgt bovendien een tien voor interactie. Zo mag het publiek al stampend en klappend het nummer ‘There’s A Fire’ van een beat voorzien, is er de gelegenheid tot onbeschaamde vragen stellen, en brengt zanger Damian Kulash een hese ballade met een akoestische gitaar in het midden van de zaal.

img_2082

Tussen al het carnaval en de confetti door, valt vooral ‘Skyscrapers’ op: een ingetogen en broeierig nummer, met een flinke hartenkreet van Kulash aan het einde. En ook het rammelende, elektronische ‘Needing/Getting’ is een van de uitschieters. Ook zonder videoclips staat deze band zijn mannetje.

img_2112

 

Tekst: Saskia Naafs
Fotografie: Leonie Poot

Je kunt geen reactie achterlaten.