Jessie Ware @ Paradiso, Amsterdam

Door Jeffrey Zweep 14 februari 2015 Reacties staat uit voor Jessie Ware @ Paradiso, Amsterdam

Met tweede plaat Tough Love gooide Jessie Ware hoge ogen en het album stond dan ook terecht in vele jaarlijstjes. In het kader van de Tough Love Tour strijkt de Britse schone met haar band neer in Paradiso, maar niet voordat Utrechter David Douglas de zaal heeft opgewarmd.

Douglas, die vorig jaar goed scoorde met debuut Moon Observations, staat bekend om z’n geweldige livesound. Dit demonstreerde hij al op Pitch, Amsterdam Dance Event en Eurosonic Noorderslag en dat doet hij vanavond dunnetjes over. Het geluid staat als een huis en de heerlijke electro met live trompet maken van de Amsterdamse Poptempel een warm bad. In de set, die tegen het half uur duurt, ook nieuwe tracks en dat belooft wat.

Na een change-over die voor het gros van het publiek te lang lijkt te duren zet de band van Jessie Ware na zo’n drie kwartier ‘Running’ van debuutplaat Devotion in, waarna ze onder luid applaus het podium op komt. De set kent een goede verdeling tussen haar voor een Mercury Prize genomineerde debuutplaat en haar vorig jaar uitgebrachte ‘moeilijke tweede’. En een cover, wat daar houdt Ware stiekem een beetje van. De keuze valt deze tour op Marvin Gayes ‘No To Love / I Want You’.

Ware pakt de ramvolle zaal in met haar schattige accent en haar geinige, maar helaas niet altijd even duidelijke, praatjes tussendoor. Zo moeten de selfie-makende en te hard pratende mensen het ontgelden en steekt ze de loftrompet over de goede moves van sommige mensen in het publiek.

En muzikaal? Muzikaal staat de show als een huis. Met nummers als ‘Cruel’ en ‘Tough Love’ zit de flow er lekker in en vallen naast Wares vocalen de stuwende synths, diepe bassen en harde drums op. Helaas verzandt ook het één en ander, zo is het middenstuk met niemendalletje ‘Kind Of… Sometimes… Maybe’ en het dramatische ‘Pieces’ wel heel erg aan de trage kant.

Gelukkig bewaart ze het beste voor laatst, want na de eerdergenoemde cover wordt er gewoon nog een blik hits opengetrokken. Wat dacht je van een opbouwende en net iets meer uptempo versie van ‘Sweetest Song’? Of het heerlijk dansbare ‘Want Your Feeling’? Hits. Allemaal hits. Ware sluit de show in stijl af. Geen toegift, want dat is overrated. Maar wel het grootse ‘Say You Love Me’. Wat een optreden.

Je kunt geen reactie achterlaten.