S.K. Tremayne – IJstweeling

Door Kees de Jong 13 april 2015 Reacties staat uit voor S.K. Tremayne – IJstweeling

ijstweelingAngus en Sarah Moorcroft hebben een tweeling: Kirstie en Lydia. Op een dag overlijdt een van de twee meisjes na een noodlottig ongeluk. Tenminste, zo lijkt het. Als Angus het huis van zijn oma erft, dat staat op een Schots eilandje, is dat een goede reden om te verhuizen en opnieuw te beginnen.

Het is een jaar na het ongeluk, maar de situatie binnen het gezin wordt er niet veel beter op. Zeker niet wanneer Kirstie zich voordoet als Lydia en er heilig van overtuigd is dat ze haar overleden zusje is. Of hebben Sarah en Angus het verkeerd gezien en hebben ze de verkeerde dochter begraven?

IJstweeling is een ogenschijnlijk spannend verhaal waarbij de effecten van het overlijden van een kind binnen een huwelijk uitvoerig beschreven worden. Langzaam ontwikkelt zich een tweestrijd tussen de ouders die allebei op hun eigen manier met het verlies van een dochter omgaan. Vooral Sarah heeft last van een depressie en probeert te achterhalen wat er op de dag van het ongeluk precies gebeurd is.

Ondertussen gebeuren er allerlei vreemde dingen met Kirstie (of Lydia?) en probeert Sarah het vervallen huis op het eilandje op te knappen. De ontknoping is echter minder spannend dan je in eerste instantie zou denken. De momenten waarbij het boek zich ontpopt tot een echte thriller worden overschaduwd door het langdradige aspect waarbij Sarah eindeloos twijfelt met welke dochter ze nou te maken heeft.

IJstweeling is niet het spannende boek waarbij de rillingen over je rug lopen, maar wel een aardige middenmoter waarvan je toch wil weten hoe het afloopt.

Uitgeverij: Prometheus
Aantal pagina’s: 320
ISBN-nummer: 9789044626490

Je kunt geen reactie achterlaten.