Millencolin – True Brew

Door Niels de Bruijn 2 mei 2015 Reacties staat uit voor Millencolin – True Brew

87376_Millencolin_opt(Album – Epitaph Records) De puristen zullen claimen dat de Zweden van Millencolin sinds Pennybridge Pioneers geen goed werk meer hebben afgeleverd maar zelfs al vond je de drie opvolgers van die plaat ook leuk, dan nog moet je toegeven dat Millencolin hun beste werk sinds jaren heeft afgeleverd.

Met ‘Egocentric Man’ is het duidelijk hoe lekker de band in zijn vel zit. Uptempo, melodische punkrock met die rauwe stem van Nikola Sarcevic die doet denken aan Bad Religion of Face to Face. Tijd om te mijmeren over hoe leuk je skateboarden in de jaren negentig vond dus. Maar ook ‘Chameleon’ en het geweldige ‘Autopilot Mode’ houden de kwaliteit hoog. Sterker nog, van de dertien nummers (in ruim een half uur), zakken er maar een paar in. ‘Perfection is Boring’ is iets te voorspelbaar en dat zegt, gelet op hoe strikt Millencolin de conventies van het genre volgt, heel wat.

Maar over het algemeen is True Brew een van de betere punkrockplaten die dit jaar zijn uitgekomen. Luisteren dus!


Je kunt geen reactie achterlaten.