Good Riddance – Peace in Our Time

good-riddance-peace-in-our-time(Album – Fat Wreck Chords) Het lijkt verdorie wel alsof de tijdmachine ons opgeslokt heeft. Bands als Lagwagon, Millencolin en Good Riddance brengen ijzersterke platen uit. Peace in Our Time is harder en feller dan het negen jaar oude My Republic.

Peace in Our Time is binnen in half uur voorbij en heeft ouderwets veertien nummers op de rol staan. Misschien dat Russ Rankin het vuur hervonden heeft dankzij Only Crime maar ‘Disputatio’ zet je als luisteraar direct met de oortjes open op het juiste pad. Binnen twee minuten is het nummer afgelopen, maar dan kun je wel gelijk het refrein meezingen en zitten de hooks al vast in je hoofd. Heerlijk. Soms lijken de nummers iets teveel op elkaar maar de schuit melodie die de band heeft gegoten over hun iets snellere tempo maakt dat in feite goed.

Of de band nu weggezakt was in het collectieve geheugen door hun breuk of het soms iets te poppy My Republic, op deze manier keert de groep terug op de voorgrond.