Nicci French – Denken Aan Vrijdag

Door Kees de Jong 10 mei 2015 Reacties staat uit voor Nicci French – Denken Aan Vrijdag

nicci-french-denken-aan-vrijdagDe boeken van Nicci French zijn al jaren niet meer weg te denken uit de wereld van de psychologische thrillers. Het moet dan ook een lastig karwei zijn voor schrijversduo Nicci Gerrard en Sean French om telkens het hoge verwachtingspatroon na te leven. In de succesvolle reeks boeken waar het fictieve personage Frieda Klein de hoofdrol speelt is inmiddels alweer een vijfde deel verschenen: Denken Aan Vrijdag.

Op een vrijdag wordt er een lijk uit de Thames gevist. De keel van de man is doorgesneden en om zijn pols draagt hij een ziekenhuisbandje met daarop de naam van Frieda Klein. Een politieonderzoek wordt gestart en al gauw blijkt het om een bekende van de psychotherapeute te gaan. Gezien alle bewijsstukken in de richting van Frieda wijzen, moet ze zich melden op het politiebureau voor een verhoor. Maar dan komt ze niet opdagen en begint er een klopjacht, waarbij Frieda er alles aan moet doen om uit de handen van de politie te blijven. Een lastig karwei, want langzaam maar zeker sluit het net zich om haar heen.

Frieda begint een eigen onderzoek terwijl ze ondergedoken zit en krijgt daarbij hulp van vrienden uit alle lagen van de samenleving. Ze vermomt zich om maar uit de greep van de detectives te blijven en ondertussen ongestoord haar gang te kunnen gaan. Ze infiltreert in een wereld die kleiner is dan het op het eerste gezicht lijkt. En wie het uiteindelijk gedaan heeft…? Denken Aan Vrijdag is een heerlijke thriller die je vanaf het begin weet de boeien. Het verhaal speelt zich wederom af in Londen en er worden weer een aantal nieuwe stadsdelen besproken.

De kracht van de Frieda Klein-serie zit hem in de diversiteit aan karakters en de manier waarop deze uitgediept worden. Net als de voorgaande boeken is Denken Aan Vrijdag los van de andere verhalen te lezen, maar is het voor sommige referenties handig om de eerdere uitgaves al te kennen. Het staat buiten kijf dat dit nieuwste deel weer een prettige aanvulling op de rest van de serie is.

Uitgeverij: Ambo | Anthos
Aantal pagina’s: 336
ISBN-nummer: 9789026330704

Je kunt geen reactie achterlaten.