Lonely The Brave – The Day’s War The Victory Edition

the-victory-edition-375(Album – Sony / Hassle) Vorig jaar bracht Lonely The Brave debuutplaat The Day’s War uit, een album waar ze vele harten mee wisten te veroveren. Ook wij vonden de plaat erg sterk, Van ‘Trick Of The Light’ tot ‘Call Of Horses’ en van de emotionele teksten tot de momenten waarop de heren durven te excelleren. De mannen komen met een vervolg, of eigenlijk een heruitgave van The Day’s War. Deze dubbelaar heeft de ondertitel The Victory Edition meegekregen.

Zoals te lezen in de recensie van The Day’s War vonden we de momenten waarop de bandleden durfden te excelleren de hoogtepunten van de plaat: De extra screams in ‘Islands’ bijvoorbeeld, de versnelling op ‘Kings Of The Mountain’ en het moment op ‘Victory Line’ wanneer de gitaren erin knallen bijvoorbeeld.

En drie keer raden, da’s bij The Victory Editon net zo. De heerlijke gitaarpartijen en subtiele vocale echo’s halverwege ‘Control’, de strakke drumlijnen in ‘Oceana’ en de gitaar-erupties van ‘Science’ bijvoorbeeld. Zó goed.
Na vier nieuwe nummers (naast de drie hierboven genoemde ook nog ‘River, River’, toch wel de minste van de vier) is het daarna tijd voor vier gestripte nummers van The Day’s War, de zogenaamde ‘Redux’ versies. ‘Backroads’ en ‘Island’ krijgen zo een extra dimensie, deze twee gestripte versies zijn nét wat bijzonderder dan die van ‘Black Saucers’ en ‘Deserter’.

Het laatste gedeelte van de plaat is voor een aantal livetracks, waaronder een net te snelle versie van ‘Trick Of The Light’ en een uitermate sterke uitvoering van ‘Call Of Horses’, samen met ‘Backroads’ het beste Lonely The Brave-nummer. Maar we zijn er nog niet, want de heren hebben nog twee covers in petto: Springsteens ‘The Streets Of Philadelphia’ en ‘All Is Full Of Love’ van Björk. Waarbij eerstgenoemde behoorlijk standaard klinkt, is de tweede cover toch behoorlijk bijzonder.