Coppersky – Coppersky EP

a3739909508_16(EP) Het debuutalbum van Coppersky dateert van 2013 en de opvolger laat nog even op zich wachten, waardoor de heren met een tussendoortje komen. De EP, self-titled, telt drie nummers en hierop etaleert het vijftal hun kwaliteiten én stilt het de honger van de fans.

Want die zijn er, ondanks “slap aftreksel van Go Back to the Zoo met sterallures van de Staat” in recensies (niet op deze site!). Wat opvalt is hoe sterk de productie bij de sound van de band past. Het plaatje hoeft misschien niet altijd te kloppen, maar dit past precies. De heren trappen de EP af met ‘Hometown Show’ waar de heerlijk rauwe vocals een flinke hoofdrol hebben, maar vergeet de lekkere rammeldrums niet.

De rauwe, bijna Amerikaans aandoende indierock van Coppersky hoor je de laatste tijd vooral in grote stadions en festivalweides, maar het lijkt erop dat de Utrechters het expres compact houden. Zo is ‘Tattered Nets’ veel meer een liedje in vergelijking met z’n voorganger en geeft het subtiele gepingel het nummer net wat meer diepgang. Afsluiter ‘Reservoirs’ klinkt zo mogelijk nog Amerikaanser, maar de honger lijkt gestild. Die van de fan dan, want de heren klinken juist heel hongerig. Kom maar op met die plaat!