Metropolis Festival 2015

Het Metropolis Festival in Rotterdam is ieder jaar weer vaste prik bij Roar E-Zine. Er zijn weinig festivals in Nederland die zo divers en gewaagd programmeren en ook nog eens gratis toegankelijk zijn. De dag verliep in alle opzichten niet zoals verwacht. Zo bleef het wat betreft het weer bij een flinke bui maar was er van echt noodweer geen spraken, en de beloofde verrassingsact, Jungle, die volgens de organisatie eigenlijk te groot was voor het festival, werd weggeblazen door de soulband Vintage Trouble. Verder bewees het festival nog altijd trouw te blijven aan hun slogan ‘the best you never heard of’ en werden we aangenaam verrast door de Duitse jongens van Die Nerven. Verdere hoogtepunten betroffen de optredens van de Amerikaanse Ezra Furman, die een waar feest in de Thinkers-tent wist te creëren, en Rotterdamse trots Half Way Station. Wij waren erbij voor een fotoverslag.

Metropol2015_16

Fotografie: Leonie Poot en Daniël de Borger