Sweet Jesus – You Destroy Yourself

sweet-jesus-you-destroy-yourself(Album – Atomic Action Records) Met Sweet Jesus keert de DC-sound terug op het hardcore voorfront. Op de fysieke plaat moeten we nog even wachten maar You Destroy Yourself is al een tijdje te streamen. Een lekker zomerse hardcoreplaat.

‘Total Destruction’ is de mindset waarmee de band claimt deze plaat gemaakt te hebben. En het dak gaat er zeker af, hoewel je niet de wildheid van moderne breakdowns of Pat Flynn’s Clear/Wolf Whistle projecten moet verwachten. Nee, de band klinkt veel meer als Swiz (zie ook ‘Same Man’ waarop Shawn Brown van Swiz zelf meedoet). Ook nummers als ‘Light of the Sun’ en ‘Stonefaced’ zouden niet misstaan hebben als representatieve tracks van het Discord-label.

Maar met andere nummers slaat de band een eigen weg in en bewijst geen gemakzuchtige Swiz-kloon te zijn. Het titelnummer verdient ook nog een aparte vermelding, Nixons afscheidstoespraak wordt als een soort spoken word gebracht met rustige muzikale omlijsting waarna de band met ‘Goliath’ nog even woest uithaalt.

Het gave is dat je deze niet veel tourende band dit jaar live kunt zien. Met een korte tour doen ze namelijk ook Ieperfest aan!