Lamb of God – Sturm und Drang

Door Niels de Bruijn 19 augustus 2015 Reacties staat uit voor Lamb of God – Sturm und Drang

(lambofgodsturmfinalcdart2Album – Nuclear Blast) Het wachten op de opvolger van Resolution heeft een tijdje geduurd. Zanger Randy Blythe zat in de Tsjechische gevangenis in verband met een aanklacht en schreef er een indrukwekkend verhaal over. Toen hij eenmaal weer gewend was aan het vrije leven in Amerika en de ervaring redelijk verwerkt had werd het eindelijk tijd voor het zevende album van Lamb of GodSturm und Drang. Dat is door de pijnlijke tijd een keihard album geworden waarmee de band wil afrekenen met het verleden.

Afgezien van de teksten (die geregeld verwijzen naar cellen en het voormalig Oostblok) merk je weinig van de voorgeschiedenis. Maar de band gaat er wel hard in, met nummers als ‘512’, ‘Footprints’, ‘Engage the Fear Machine’ of de opener ‘Still Echoes’. Het is niks nieuws onder de zon, maar na twee redelijk zwakke albums lijkt de band weer wat vuur hervonden te hebben. Helaas is niet het hele album kwalitatief sterk, het radiovriendelijke ‘Overlord’ is een draak van een nummer waarbij de cleane zang doet denken aan de zwakste bandjes uit de jaren negentig die een graantje van de grunge-hype mee wilden pikken. Chino Moreno en Greg Puciato zijn ingeschakeld voor gastbijdragen op ‘Embers’ en ‘Torches’ maar hun, toch wel unieke, stemmen voegen bar weinig toe.

Ashes of the Wake en in mindere mate Sacrament blijven de lijst aanvoeren maar Sturm und Drang is zeker geen slechte toevoeging aan de discografie van deze groove metalband.


Je kunt geen reactie achterlaten.