Strung Out – Transmission.Alpha.Delta

strung-out-transmissionalphadelta(Album – Fat Wreck Chords) Ga er maar klaar voor zitten, Strung Out heeft met Transmission.Alpha.Delta misschien wel hun beste album van dit millennium uitgebracht. Jason Cruz en zijn bandleden zijn nooit van de gemakzuchtige weg geweest, maar op geen enkele manier lijkt deze plaat op Blackhawks of Exile.

Cruz zingt iets hoger dan normaal, wat een frisse impuls geeft aan het geluid van de band. Want hoewel deze plaat niet lijkt op het werk van de afgelopen jaren, je hoort toch onmiddellijk met welke band je te maken hebt. ‘Black Maps’ is een perfect nummer om dit te duiden. Qua teksten en zanglijnen doet Cruz er een schepje bovenop, maar de band achter hem speelt met overgave. Helaas bevat dit nummer de enige solo van de plaat.

Uitstekend geproduceerde technische punkrock, zelfs iedereen die deze band rond Blackhawks over Los Angeles een beetje uit het oog is verloren zou Transmission.Alpha.Delta weer even aan moeten zetten.