Fat Music Vol. 8: Going Nowhere Fat

various-artists-fat-music-vol-8-going-nowhere-fat(Compilatiealbum – Fat Wreck Records) Fat Wreck Records bestaat 25 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. Onder andere met een mooie tour in de Verenigde Staten maar ook eindelijk de opvolger van compilatie nummer zeven. Natuurlijk staan er 25 nummers op en de meeste zorgen voor punkrock van de bovenste plank.

Je kunt van Fat Mike vinden wat je wilt maar afgezien van wat zwakke jaren staat Fat Wreck nog steeds bekend als een rotsvast label dat nieuwe bands grote kansen geeft. De typische Fat-sound uit de late jaren negentig is niet meer, maar hierdoor is het raster wel verrassender. Van de 25 nummers kennen we er al negentien, waaronder knallers van ouwe rotten Lagwagon, Good Riddance, Less Than Jake of Strung Out. Maar ook de nieuwe generatie is goed vertegenwoordigd met heerlijke hits van Banner Pilot of Masked Intruder.

Van de zes nummers is er een een matige NOFX-demo, maar de drie nieuwe nummers van Night Birds, Pears en eindelijk Leftover Crack maken het wachten op hun nieuwe werk erg lastig. Zeker Night Birds klinkt fenomenaal. Mutiny at Muscle Beach moet haast wel een topplaat worden. Wat Western Addiction en Swingin’ Utters aanleveren is aardig maar niet wereldschokkend.

Alle facetten van punk komen voorbij en of je nu hard en crust wilt of meer ska-achtig, Fat biedt het allemaal!

Geen cijfer, compilatiealbum.