Late Summer Jazz 2015: dag 1

In theater Markant te Uden vindt dit jaar de tweede editie van het Late Summer Jazz festival plaats met een alleszins interessant programma. Een tweedaags festival op 18 en 19 september. Helaas konden wij er alleen vrijdag bij zijn. Wat ons betreft mag het zo doorgaan en langzaam verder groeien. En wellicht is het een idee om de Pul er ook bij te betrekken.

Late Summer Jazz wordt geopend door een energiek Jungle by Night in een nagenoeg lege zaal die zich gaandeweg nog aardig vult. In de theaterzaal gevolgd door Jazz On The Rocks ft. Carmen Sars en op bas oud Udenaar Marcel Schimscheimer. In de grote zaal een B.B. King-tribute door Anton Goudsmit + Licks & Brains. Swingende afsluiter van deze avond Cubop City Big Band met Latijns-Amerikaans gearrangeerde nummers van Earth Wind & Fire. In de foyer en ‘t restaurant spelen nog wat kleinere (qua samenstelling) artiesten, waarbij we vooral onder de indruk waren van een swingend Atanga Boom.

Hieronder een fotoverslag van de eerste dag en wat ons betreft zijn we er volgend jaar weer bij.

Jungle by Night

Jazz on the Rocks

Anton Goudsmit

Cubop City Big Band

Atanga Boom

Francesca Tandoi

Jeroen van Vliet