No Warning @ Bibelot, Dordrecht

Door Niels de Bruijn 5 oktober 2015 Reacties staat uit voor No Warning @ Bibelot, Dordrecht

Vooraf waren er twijfels. No Warning heeft eigenlijk maar een goede plaat, de toegangsprijs was hoog (maar te begrijpen door het exclusieve karakter van deze show) en over de Ieperfest-reünie van vorig jaar was niet iedereen lovend. Ben Cook en zijn bandleden maken echter snel korte metten met deze twijfels.

Voor Cornered is dat lastiger. Zij hebben de ondankbare taak voor de Canadezen te spelen. Het publiek staat erbij en kijkt ernaar, de bekende halfronde cirkel leeg en hol. Pas tegen het einde van de set van de Friezen bewegen er meer dan twee mensen maar op de afsluiter van Sudden Death en een lekkere cover is het vrijwel onmogelijk stil te staan. ‘Serve the Beast’ is een van de beste nummers die deze metallic hardcoreband heeft geschreven en zeker met die gitaarsolo gaat het vanavond dan eindelijk los. Qua podiumpresentatie zou er nog het een en ander gladgestreken kunnen worden, hoewel dit ook weer bij het nuchtere Friese karakter van de groep past.

No Warning kan niet anders dan openen met ‘Behind These Walls’ en gelijk barst de hel los. Het mag dan niet zo druk zijn in Bibelot vanavond, dat betekent juist dat de mosh volop neergelegd kan worden. De aanwezige Duitsers, Belgen, Nederlanders en een verdwaalde Braziliaan gaan er hard tegenaan. Het leeuwendeel van de setlist bestaat natuurlijk uit tracks van Ill Blood en terecht, want daarna heeft de band weinig interessants opgenomen. Dat blijkt ook als ze iets spelen van Suffer, Survive. Cook kondigt dit zelfs bijna verontschuldigend aan. ‘Resurrection Of The Wolf’ wordt dan wel wat beter ontvangen terwijl deze reünie-single ook niet zo goed is. Maar, veel belangrijker, de band speelt strak en het geluid staat erg goed. Een schoonheidsfoutje her en der is ze vergeven, zeker omdat Cook vanavond gedoseerd de enthousiaste frontman uithangt zodat hij niet teveel overheerst maar het publiek wel lekker opfokt.

Het had wat drukker moeten zijn want met deze show laat No Warning wel degelijk horen dat hun reünie geen gemakzuchtige cash grab is.

Je kunt geen reactie achterlaten.